MENIU

NewsIn - Boloni: După câştigarea titlului a fost o sărbătoare frumoasă, şampania a curs în valuri

Foto: www.sportm.ro

Antrenorul lui Standard Liege, Ladislau Boloni, a declarat, luni, în exclusivitate agenţiei NewsIn, că urmează să hotărască dacă îşi va prelungi contractul cu actuala sa formaţie, după ce echipa a câştigat campionatul Belgiei şi s-a calificat direct în grupele Ligii Campionilor.

"A fost o sărbătoare foarte frumoasă, oraşul are aproximativ 200.000 de locuitori şi mulţi dintre ei s-au adunat în centrul oraşului, acolo unde am celebrat împreună cu echipa. Şampania a curs în valuri, aşa e obiceiul, aşa a vrut şi publicul, a fost o atmosferă frumoasă, m-am dus la culcare după ora 2:00", a spus Boloni, după care a rememorat momente din timpul partidei cu Anderlecht: "A fost un meci bun în tur, în retur a fost mai mult o partidă de luptă şi nu de inspiraţie sau de risc din partea jucătorilor. Au fost foarte puţine momente de valoare tehnică ridicată, importanţa jocului a făcut ca fotbaliştii să joace cu teamă. Înainte de retur am luat în calcul că putem câştiga campionatul şi în urma unui 0-0, dar cu toate astea ne doream foarte mult să înscriem".

Tehnicianul a fost de părere că momentul decisiv care a hotărât câştigătoarea campionatului Belgiei s-a înregistrat în partida tur: "Nu mi s-a părut corect scorul din tur, trebuia să fim mai realişti, dar cu toate acestea, acolo am făcut marele pas către câştigarea titlului, şi nu pe terenul nostru. Când antrenorul lui Anderlecht, Ariel Jacobs, declara că Standard este favorită la câştigarea campionatului după acel 1-1 din tur, nu încerca decât să-şi responsabilizeze echipa, ci să pună presiune pe noi. Desigur, un om foloseşte toate metodele pentru a reuşi".

Faptul că Standard Liege va evolua în grupele Ligii Campionilor poate cântări mult în decizia pe care Boloni o va lua în ceea ce priveşte o eventuală prelungire a contractului său: "Standard va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, îmi doresc destul de mult să ajung acolo. Am fost foarte aproape de asta când am pregătit pe Rennes şi pe Sporting Lisabona. Sunt bucuros că am ajuns să reîntâlnesc această competiţie. Calificarea în Liga Campionilor este un element de care fiecare antrenor ţine cont".

Întrebat dacă la renegocierea contractului său va încerca să obţină o sumă mai mare faţă de vechiul angajament, Ladislau Boloni a răspuns: "Performanţa este plătită prin prima de obiectiv, prin salariu. Pe parcursul lunilor, un antrenor trebuie să demonstreze că are o anumită calitate a muncii şi o bună colaborare cu cei din conducerea clubului".

În încheiere, Ladislau Boloni s-a referit şi posibilitatea de a mai rămâne sau nu antrenorul lui Standard Liege: "Până acum nu am avut timp să mă gândesc la mine, am fost concentrat pe lupta din campionat. Acum a venit momentul să mă pregătesc, să văd unde continui anul viitor, pentru că în acest moment nu am contract. Împreună cu impresarul meu, voi încerca să vedem ce oferte sunt".

Directorul sportiv al lui Standard Liege, Dominique D'Onofrio, a afirmat, luni, că reprezentanţii campioanei Belgiei vor demara zilele următoare negocierile pentru prelungirea angajamentului tehnicianului român Ladislau Boloni, care expiră la finalul acestui sezon. Boloni a preluat pe Standard în vara lui 2008, atunci când a semnat o înţelegere valabilă pe un an.

Echipa pregătită de antrenorul român a câştigat, duminică, titlul în Jupiler League, după ce a învins pe teren propriu pe Anderlecht Bruxelles, scor 1-0, în manşa secundă a barajului pentru desemnarea câştigătoarei campionatului belgian. În partida tur, cele două formaţii au încheiat la egalitate, scor 1-1.
Mai multe articole despre:
Ladislau Boloni Standard Liege