MENIU

Negoiţă prezintă luni guvernul: 14 miniştri, susţinuţi doar de PD-L şi de parlamentarii independenţi

Foto: gardianul.ro
Negoiţă: Astăzi voi merge cu lista în Parlament. Parlamentul va hotărî mai departe

Componenţa Cabinetului Negoiţă este definitivată, iar premierul desemnat va depune luni la Parlament lista şi programul de guvernare. Liviu Negoiţă nu a dorit să facă nicio precizare asupra persoanelor pe care le va propune parlamentului ca miniştri. Potrivit agenţiilor de ştiri, Negoiţă doreşte un Guvern format din 14 ministere. Cabinetul său va fi unul politic, care are doar susţinerea PD-L şi a parlamentarilor independenţi.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a avut un weeekend aparent liniştit. Asta pentru că nimeni, în afara propriilor colegi de partid şi a grupului independenţilor din Parlament, apropiaţi democrat-liberalilor, nu a dorit să negocieze cu el pe tema formării noului cabinet.

După ce PNL şi PSD au refuzat să discute cu Negoiţă, liderul UDMR Marko Bela a avut luni dimineaţă o întrevedere cu acesta de câte zeci de minute. Marko anunţase însă încă de sâmbătă că maghiarii rămân fideli variantei Johannis.

Negoiţă e decis să ceară votul Parlamentului chiar dacă nu are susţinere din partea PSD şi PNL. Liviu Negoiţă nu va folosi doar o parte din numele propuse de Croitoru pentru funcţiile de miniştri, ci şi programul acestuia de guvernare.

"Voi continua demersul de a merge cu un Cabinet în Parlamentul României, iar PSD şi PNL vor avea ocazia încă o dată să se pronunţe prin vot dacă România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline în această perioadă şi vor hotărî", a spus, duminică, Negoiţă.

Premierul desemnat a făcut un apel către electoratul celor două formaţiuni politice.

"La refuzul PSD-ului şi al PNL-ului, eu am un mesaj către electoratul acestor partide să meargă în colegiile în care au fost aleşi parlamentari PSD, PNL ca să încerce să îi convingă pe aceşti parlamentari să voteze Cabinetul care va fi propus în Parlament. Dacă pe mine conducerile celor două partide nu au dorit să mă vadă, probabil că cetăţenii vor avea mai mult succes", a spus Negoiţă.

Negoiţă a subliniat că unii oameni din PNL au declarat că se simt mai apropiaţi de PSD decât de PD-L.

"E vorba de un Guvern politic susţinut de PD-L", a declarat Negoiţă, care nu a exclus includerea unor specialişti în echipa sa. Negoiţă a precizat că din lista pe care o propune, luni, Parlamentului, fac parte şi miniştri propuşi de Lucian Croitoru. El a mai precizat că independenţii au anunţat că susţin acest Guvern, dar că minorităţile au alte opţiuni.