MENIU

Navigaţia pe Canalul Sulina a fost oprită din cauza furtunii

Foto: News In

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) a oprit duminică navigaţia pe Canalul Sulina din cauza furtunii, o navă sub pavilion georgian care urma să iasă în Marea Neagră fiind oprită la ancoră.

"Navigaţia pe Canalul Sulina a fost închisă din nou, din cauza furtunii. Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi a luat această măsură pentru a nu pune în pericol navele care tranzitează canalul. Vântul suflă cu 60 de kilometri la oră, iar valurile mării ating cinci metri", a declarat purtătorul de cuvânt al AFDJ, Emanuela Turcu.

În urma închiderii Canalului Sulina, o navă sub pavilion georgian care se îndrepta spre ieşirea în Marea Neagră a fost notificată să se oprească la mila 6 a Dunării până la încetarea furtunii.

Navigaţia pe Canalul Sulina va fi reluată în momentul în care condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.

Canalul şi Bara Sulina au mai fost închise pe 6 ianuarie, când viteza vântului a fost de 70 de kilometri la oră, iar valurile mării au atins şase metri înălţime. Două nave aflate în tranzit au fost obligate să staţioneze - una în rada Portului Sulina şi cealaltă la ancoră, după Isaccea - şi au primit permisiunea de a-şi continua călătoria după 23 de ore, când AFDJ a ridicat restricţiile de circulaţie pe canal.

Mai multe articole despre:
navă furtuna canalul Sulina