MENIU

Nataţie - Potec: "Cele 11 titluri naţionale îmi dau încredere înaintea Mondialelor de la Roma"

Foto: NewsIn

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec, a declarat, luni, că titlurile câştigate la Campionatele Naţionale de nataţie îi dau încredere înaintea Campionatelor Mondialele de la Roma.

"Aceasta a fost ultima competiţie oficială înainte de Mondialele de la Roma. Aceste 11 titluri îmi dau încredere. Nu vreau să vorbesc despre obiectiv, nu vreau să îl spun. E clar că am unul, dar voi demonstra în bazin ce pot. Ca orice sportiv îmi doresc să urc cât mai sus, dar nu vreau să spun care e obiectivul", a spus Potec.

Campioana olimpică de la Atena a vorbit despre felul cum a fost primită în România de public: "Am fost surprinsă de numărul mare de copii prezenţi în public. Au venit la mine şi m-au întrebat cum am reuşit să ajung aici, ce înseamnă nataţia şi câte sacrificii trebuie făcute pentru a ajunge sus pe podium. Aceşti copii mi-au dat încredere că în momentul în care mă voi retrage vor veni din urmă alţi sportivi".

Sportiva şi-a planificat programul înainte de Mondialele de la Roma care vor avea loc în perioada 17 iulie-2 august: "Astăzi (n.r. luni) vine şi antrenorul meu în ţară, iar mâine alţi doi colegi. Vom rămâne o săptămână în ţară şi ne vom antrena, după care va urma un cantonament în Ungaria până la începutul Campionatelor Mondiale".

Camelia Potec s-a impus în 11 probe la Campionatele Naţionale de nataţie: 4x200 metri liber, 1.500 metri liber, 200 metri mixt, 4x100 liber, 200 metri fluture, 200 metri liber, 800 metri liber, 200 metri spate, 4x100 metri mixt, 400 metri liber şi 400 metri mixt. La 100 metri liber, Potec a cucerit medalia de argint, la 50 de metri liber a câştigat bronzul. Singura probă în care sportiva a participat şi nu a cucerit nicio medalie a fost cea de 100 metri fluture, unde s-a clasat pe locul 4.
Mai multe articole despre:
Camelia Potec nataţie titluri