MENIU

Năstase: Vorbesc în numele Parlamentului atunci când mă refer la cererea în cazul meu

Foto: NewsIn

Fostul premier Adrian Năstase a precizat, în cadrul dezbaterii pe marginea solicitării pocurorului general în cazul său, că vorbeşte "în numele Parlamentului" deoarece se discută o chestiune de procedură, care nu îl vizează, şi care insultă Legislativul şi statul de drept.

"O astfel de cerere din partea procurorului general este inadmisibilă pentru mai multe raţiuni: introduce ideea reluării la infinit a unor voturi anterioare, atacă principiul neretroactivităţii şi, de asemenea, introduce incertitudine în ceea ce priveşte nenumărate hotărâri ale Parlamentului. Este o chestiune care interesează întregul Parlament şi, pe de altă parte, dacă ar fi fost numai asta era simplu, ne amuzam, repetând la infinit diverse voturi pe care le-am dat anterior, dar motivul pentru a se cere reluarea votului este acela că trebuie aplicată retroactiv o decizie a CCR, ceea ce încalcă grosolan Constituţia", a spus Năstase.

Social-democratul a arătat că o astfel de cerere este insultătoare "pentru că aceasta este o chestiune de procedură, nu mă vizează pe mine, ci vizează o problemă de principiu pe care Parlamentul trebuie să o tranşeze".

Deputaţii au dezbătut proiectul de hotărâre privind solicitarea procurorului general de reluare a procedurii parlamentare cu privire la începerea urmăririi penale împotriva deputatului Adrian Năstase.

Deputaţii au respins cu 116 voturi la 100 proiectul de Hotărâre privind solicitarea Procurorului General de reluare a procedurii parlamentare cu privire la începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase.

Mai multe articole despre:
parlament Adrian Năstase Zambaccian dosar retroactiv