MENIU

Năstase o ameninţă pe Roberta Anastase că o lasă fără funcţia de preşedinte al Camerei

Foto: Realitatea TV

Adrian Năstase o ameninţă pe Roberta Anastase că o va lăsa fără funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mărul discordiei dintre cei doi e acum dosarul Zambaccian I. La ultima şedinţă a conducerii Camerei, Năstase i-a transmis colegei de la PD-L că va cere să se voteze din nou pentru alegerea ei la şefia Camerei dacă ţine morţiş să repună la vot dosarul său.

"Dacă mergem pe această cale, eu vă spun de pe acum că vom cere din partea grupului, reluarea votului în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui Camerei, a membrilor Biroului Permanent pentru că este absolut aceeaşi procedură", a precizat Adrian Năstase.

"Domnule Năstase, numai o secundă. Ca să nu mai invocaţi reluarea alegerii preşedintelui sau a Biroului permanent, să ştiţi că ei – şi eu şi colegii mei din Biroul Permanent – au întrunit mult mai mult de jumătate plus unu din voturi – deci, chiar nu este nevoie", a răspuns Roberta Anastase.

N-a fost singura sămânţă de scandal. Tot din tabăra PSD a atacat şi secretarul Camerei. Valeriu Zgonea şi-a amintit că aceeaşi Anastase a dat vina pe el că nu s-a putut ţine şedinţa de plen de luni.

"La Birou, ori vin, ori nu vin, dar ca secretar al Camerei, niciodată, în ultimii ani, nu am întârziat la vreo şedinţă la care sunt secretar!", s-a apărat Valeriu Zgonea.

"Nu ai întârziat niciodată mai puţin de 20 de minute, poate!", a atacat Roberta Anastase.

"Probabil că, dacă lifturile ar funcţiona aşa cum trebuie şi la ora patru, când începe şedinţa şi când colegii noştri pleacă, am putea să coborâm mai repede, am fi la timp!", a dat vina pe tehnologie Valeriu Zgonea.

"Domnule Zgonea, vă rog din suflet, măcar nu mai veniţi cu texte de genul: eu nu întârzii niciodată, când veniţi la jumătatea şedinţelor de fiecare dată în Biroul Permanent", a replicat din nou Anastase.

Atmosfera încinsă pare o constantă la şedinţele conducerii Camerei. În urmă cu nici trei luni, Adrian Năstase şi Roberta Anastase s-au certat din cauza scaunelor pe care le ocupau în sala de şedinţe a conducerii Camerei.