MENIU

Nassar: Vaccinul antigripal nu a fost testat pe copii şi ar putea fi administrat abia din 2010

Foto: wordpress.com

Preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul Rodica Nassar, a declarat, după audierea fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost testat încă pe copii şi, probabil, nu va putea fi aplicat acestora până în ianuarie 2010.

"Mă sperie că acest vaccin nu a fost încă testat pe copii şi, prin urmare, o categorie a populaţiei supraexpusă îmbolnăvirii cu acest virus nu va fi protejată decât după ianuarie 2010. Poate să fie o problemă, atâta timp cât vaccinul nu a fost testat pe copii şi nimeni nu şi-ar asuma responsabilitatea administrării acestuia în afara testelor necesare pentru autorizarea de folosinţă pentru preşcolari şi şcolari, înainte de a obţine avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului", a comentat deputatul PSD.

Nassar a precizat că membrii Comisiei au dorit să afle de la Streinu Cercel care este stadiul măsurilor luate de autorităţi împotriva virusului AH1N1, adăugând că deocamdată "sunt luate în special măsuri de prevenţie", pentru că vaccinul va începe să fie administrat în spitale după 27 noiembrie.

Nassar a mai spus că Streinu nu a oferit explicaţii membrilor Comisiei privind motivele demisiei sale de la Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat demisionar, Adrian Streinu Cercel, a declarat marţi, după audierea de la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, că va participa la şedinţa CSAT de la ora 17.30, precizând că până în prezent nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu.

"Nu m-am întâlnit cu domnia sa, urmează să mă întâlnesc la ora 17.30, la CSAT", a spus Streinu Cercel, întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Băsescu. Despre demisia din funcţia de secretar de stat a spus doar că este o "decizie personală".

Mai multe articole despre:
copii vaccin teste AH1N1