MENIU

Monica Iacob Ridzi: Am vrut ca Ziua Tineretului să fie cel mai mare eveniment organizat vreodată în România

foto: ot.pdlcluj.ro
Monica Iacob Ridzi: Şi până anul trecut au fost cheltuiţi mulţi bani pentru Ziua Tineretului
Iacob Ridzi a evitat să spună dacă îşi va da demisia
O echipă Realitatea TV a făcut o investigaţie legată de firma care a organizat evenimentul de Ziua Tineterului
Cătălin Tolontan prezintă o serie de documente prin care o acuză pe ministrul Tineretului şi Sportului de încălcare a Legii audio-vizualului.
Adrian Păunescu afirmă că organizarea unui eveniment nu poate costa 75.000 de euro
Potrivit lui Cătălin Tolontan, MTS a încălcat legea audiovizualului prin cumpărarea de spaţiu publicitar care nu a fost marcat ca atare

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat că a vrut ca Ziua Tineretului din acest an să fie cel mai mare eveniment organizat vreodată în România, în ciuda crizei economice.

Monica Iacob Ridzi a susţinut că şi până anul trecut au fost cheltuiţi la fel de mulţi bani, dar nu au simţit tinerii acest lucru. "În propunerea financiară nu s-a pus problema ca noi să cumpărăm publicitate sau ştiri publicitare", a mai spus ministrul care a adăugat că 75% din bugetul ministrului este dedicat sportului, dar nu poate folosi banii dedicaţi proiectelor pentru tineret cu scopul de a construi săli de sport, deoarece ar fi deturnare de fonduri. 

Potrivit lui Cătălin Tolontan, MTS a încălcat legea audiovizualului prin cumpărarea de spaţiu publicitar care nu a fost marcat ca atare.  Cătălin Tolontan a spus că 40% dintre ştirile cumpărate de MTS au fost despre Monica Iacob Ridzi şi 20% despre Elena Băsescu.  Monica Iacob Ridzi s-a apărat supunând că ea nu a fost subiectul ştirilor, iar Elena Băsescu a apărut doar în două cadre seara, la MTV. "Nu tolerez asemenea acuze", a replicat ministrul. 

Monica Iacob Ridzi l-a acuzat pe Cătălin Tolontan că dezinformează şi că urmăreşte  denigrarea sa prin scoaterea din context a unor pasaje din contract. Ea a mai spus că atunci când a rugat să fie susţinută de mass-media pentru mărirea numărului orelor de sport, nu a găsit susţinere. 

Întrebată dacă îşi va da demisia în cazul în care i se vor prezenta dovezi clare că MTS, prin semnătura sa,  a plătit ceva ce nu era moral şi legal să facă, Monica Iacob Ridzi a evitat răspunsul. 

La acuzaţiile privind suma mare folosită pentru a închiria scena, ministrul Tineretului a răspuns că  suma de 75.000 de euro nu era doar pentru scenă, ci şi pentru servicii artistice conexe, în plus, a adăugat că evenimentele au durat două zile.