MENIU

MONEY EXPRESS inaugurează Clubul LIDERO

Foto: REALITATEA.NET

MONEY EXPRESS inaugurează astăzi, 5 mai, prima întâlnire din seria Clubul LIDERO. Evenimentul va reuni oameni de afaceri din elita businessului românesc care vor discuta pe tema lecțiilor de leadership pe care actuala criză le predă economiei românești.

Dintre numeroasele lecții de leadership formulate în ultimele luni, săptămânalul de afaceri MONEY EXPRESS a ales-o, pentru a o supune dezbaterii, pe cea întocmită de unul dintre cei mai respectați autori în domeniul leadershipului: Bill George, profesor la Harvard Business School, fost președinte și CEO al Medtronic, în prezent membru al boardului ExxonMobil, Goldman Sachs și Novartis. De asemenea, Bill George, este și autor al volumului"True North", una dintre cele mai bine cotate cări de leadership.

Sunt însă lecțiile profesorului de la Harvard cele mai potrivite pentru o economie emergentă, precum cea a României? Sunt ele aplicabile? Pot servi ele drept ghid pentru liderii din mediul românesc de afaceri? MONEY EXPRESS invită liderii din business să dezbată pe aceasta temă acum, la capătul primelor 100 de zile din cel mai greu an pe care economia românească îl traversează de un deceniu încoace. Dezbaterea va fi punctul de plecare al unui cover story ce va fi publicat în ediția aniversară cu numărul 100 a revistei MONEY EXPRESS, ce apare pe 12 mai.

LIDERO este un club de leadership ce își propune să reunească elita executivilor și antreprenorilor din România și reprezintă o continuare a demersului început de MONEY EXPRESS anul trecut, prin lansarea LIDERO, primul volum despre leadershipul românesc, bazat pe interviuri extensive cu 25 de oameni de afaceri români.

"Se spune că, dincolo de orice, misiunea principală a unui lider e aceea de a absorbi incertitudinile", spune Mona Dirtu, redactor șef al MONEY EXPRESS. "Și parcă niciodată n-am avut mai multe incertitudini că în aceste prime 100 de zile din 2009. Am constatat însă că avem, în România, lideri care au învățat rapid să lupte împotriva incertitudinilor crizei. De aceea am decis că, la aniversarea a 100 de numere, să lansăm oficial Clubul LIDERO, un grup de dezbatere în care lideri din elita businessului românesc vor formula bune practici de leadership care se vor regăsi, periodic, în paginile MONEY EXPRESS", a mai adăugat Mona Dirtu.

Membrii Clublui LIDERO care vor fi prezenți la prima dezbatere sunt Eric Kish (Rompetrol), Liliana Solomon (Vodafone), Dan Pascariu (Unicredit Tiriac), Dragoș Dinu (Link Resource), Florin Talpeș (Softwin), Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Ion Nestor (NNDKP), Florin Pogonaru (AOAR), Marius Persinaru (Xerox), Dan Ostahie (Altex), Octavian Radu (RTC Group).

Concluziile dezbaterii vor fi prezentate și de televiziunea de business THE MONEY CHANNEL. Mai multe detalii despre proiectul LIDERO pe www.lidero.ro.

Mai multe articole despre:
economie Money Express LIDERO