MENIU

MOL şi Gazprom au semnat un acord pentru înfiinţarea unui depozit de gaze

Foto: realitatea.net

MOL şi Gazprom Export au semnat marţi un acord care prevede înfiinţarea unei unităţi subterane de stocare gaz, în Ungaria, a anunţat marţi MOL, printr-un comunicat de presă.

Decizia finală de investiţie va depinde atât de aprobările legale în vigoare, cât şi de sursele de finanţare şi fezabilitatea tehnică a proiectului, potrivit reprezentanţilor MOL.

"Noua entitate, care va fi deţinută în proporţie de 50% de către fiecare parte, va contribui la creşterea securităţii furnizării de gaz în regiune. Unitatea de stocare gaz va avea o capacitate totală de 1,3 miliarde de metri cubi, precum şi o capacitate zilnică de extracţie de 15 milioane de metri cubi", potrivit comunicatului MOL.

Aceasta va fi înfiinţată prin reamenajarea zăcământului de gaz natural al MOL, Pusztaföldvár-Dús, construcţia urmând să înceapă în 2010 şi să fie finalizată şi pusă în funcţiune în 2012 -2013.

Grupul MOL este cea mai importantă companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, cu sediul central la Budapesta. Compania îşi desfăşoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi ţările CSI. MOL deţine trei rafinării de mare complexitate în Ungaria, Slovacia şi Italia. În România, MOL deţine 132 benzinării.

Compania rusească Gazprom este cel mai mare producător de gaze din lume. 

Mai multe articole despre:
Ungaria gaze acord depozit MOL