MENIU

Moartea unui copil de trei ani este anchetată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Foto: RTV

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că a dispus constituirea unei comisii care va efectua verificări interne în cazul copilului în vârstă de trei ani, care a murit după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Clinica ORL.

"Conducerea SCJU Târgu Mureş nu a fost sesizată în mod oficial cu privire la acest caz de către aparţinătorii pacientului decedat. Aceştia au depus o plângere la Colegiul Medicilor Mureş, unde este în derulare o anchetă. Ca urmare a plângerii depuse la Colegiul Medicilor, SCJU Tg. Mureş s-a autosesizat şi a început procedurile pentru verificări interne", se arată într-un comunicat de presă.

Conducerea SCJU susţine că va face publice aspectele relevate în urma verificărilor pe care membrii comisiei le-au început luni, 2 februarie.

Şi Colegiul Medicilor Mureş urmează să se pronunţe în acest caz. Părinţii băiatului de trei ani care a murit în spital după o intervenţie de amigdalectomie au sesizat Colegiul Medicilor. La o zi după operaţia de scoatere a amigdalelor şi a polipilor nazali, efectuată la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, starea copilului s-a înrăutăţit. Părinţii, care l-au luat acasă la 24 de ore după intervenţie, l-au dus la Clinica de Pediatrie. Potrivit plângerii depusă la Colegiul Medicilor, pediatrii i-au liniştit şi le-au explicat că starea băiatului este "normală după o astfel de intervenţie". Părinţii susţin, în pângerea făcută, că băieţelul "era foarte slab, nu avea absolut nicio putere,  nu mai putea să ridice mâinile şi era tot timpul somnoros".

Potrivit medicilor legişti care i-au făcut autopsia, moartea a survenit din cauza unei insuficienţe respiratorii provocată de o hemoragie. "Acolo a rămas un fragment de ţesut care a cauzat un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie. Hemoragia a apărut dintr-un vas care a fost în teritoriul respectiv, unde s-a intervenit", a declarat Hecser Laszlo, şeful LML Mureş.

Conducerea spitalului a declarat, prin purtătorul de cuvânt, Dragoş Bardoşi, că nu se poate pronunţa înainte ca situaţia să fie analizată de Colegiul Medicilor. Medicul care a făcut intervenţia a explicat toate procedurile într-un raport. Plângerea a fost depusă la Colegiul Medicilor la începutul lunii ianuarie. Profesor doctor Sanda Copotoiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, apreciază că investigaţia medicală ar putea dura o lună.