MENIU

Miting de solidaritate cu victimele războiului din Fâşia Gaza, în Bucureşti

Foto: indymedia.org

Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC) a organiza, în Capitală, un miting de pace în semn de solidaridate cu victimele războiului din Fâşia Gaza, la care vor participa 100 de membri ai comisariatului, membri ai organizaţiilor colaboratoare şi simpatizanţi, a anunţat miercuri CSC.

Participanţii s-au aflat, între orele 10.00 şi 11.30, în faţa sediului Guvernului României, iar apoi, între 12.30 şi 14.00, în faţa Palatului Parlamentului, pe aripa dinspre Parcul Izvor.

Prin acest miting, CSC şi-a exprimat îngrijorarea faţă de cetăţenii români sau de origine română aflaţi în zona conflictelor, dorind, în numele acestora, oprirea conflictului militar dintre Israel şi gruparea Hamas.

De asemenea, CSC a susţinut că va sprijini poziţia exprimată de Ministerul Afacerilor Externe, care şi-a exprimat preocuparea faţă de evenimentele din Fâşia Gaza, apreciind că este necesară încetarea imediată a conflictelor.

Mitingul a fost autorizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

CSC este o structură neguvernamentală care şi-a început activitatea la 1 octombrie 2003, are personalitate juridică şi funcţionează, ca structură unică, pe principii asemănătoare instituţiei Avocatului Poporului. CSC are reprezentanţe teritoriale în toate judeţele ţării şi în străinătate.

După o săptămână de raiduri aeriene, trupele şi tancurile israeliene au invadat, sâmbătă, Fâşia Gaza controlată de Hamas. Lansată în 27 decembrie, ofensiva israeliană s-a soldat, până în prezent, cu moartea a peste 660 de palestinieni şi rănirea altor 2.950, potrivit serviciilor de urgenţă palestiniene.

Mai multe articole despre:
Gaza Fâşia Gaza Bucureşti miting solidaritate