MENIU

Miting de protest al personalului de pe ambulanţe, nemulţumit de noua Lege a salarizării

Foto: RTV

Personalul de pe ambulanţe va organiza, miercuri, un miting de protest în incinta fiecărui serviciu de ambulanţă, fiind nemulţumit de proiectul legii salarizării unice, a anunţat Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa".

De asemenea, cadrele medicale de pe ambulanţe sunt nemulţumite de "aşezarea sistemului sanitar din România la un nivel inferior faţă de alte instituţii publice privind finanţarea şi salarizarea personalului din ramura sanitară".

Potrivit Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa", protestul nu va afecta activitatea serviciilor de ambulanţă, mitingul având loc în timpul liber al personalului.

Coeficientul maxim al medicilor a fost majorat la 5,25, de la cel atribuit anterior, 5,1, creşterea fiind, ca şi în cazul profesorilor, mai mică decât cea acordată miniştrilor, pentru care coeficientul au urcat de la 10,95 la 11,2, potrivit ultimei modificări a Legii unice.

În urma discuţiei dintre sindicate şi reprezentanţii ministerului Sănătăţii, coeficienţii maximi din grilă ai medicilor primari au fost majoraţi la 5,25, de la 5,1 salarii minime, în timp ce coeficientul maxim al managerului de spital a rămas la 6,8 salarii minime pe economie.

O asistentă medicală cu studii superioare va câştiga, la fel ca şi în vechea variantă a proiectului Legii unitare, între 1,5 şi 3,3 salarii minime, iar un medic stagiar, 1,9 salarii minime.