MENIU

Misterul banilor din conturile familiei Ceauşescu nu a fost încă elucidat, scrie România Liberă

Foto: 3210.ro

Conturile familiei Ceauşescu au aprins imaginaţia multor români. Ancheta începută în anii 90 de autorităţile române pentru depistarea banilor a rămas în coadă de peşte. Mai nou, unul dintre membrii echipei de atunci lansează o ipoteză şocantă. Marin, fratele lui Nicolae Ceauşescu, responsabil de conturile din străinătate, nu s-a sinucis în Austria.

Dezvăluirea a fost făcută în cotidianul România Liberă. Avocata Suzanne Wolfe Martin susţine, pe baza unor fotografii, că Marin Ceauşescu nu prezenta semnele unei morţi prin spânzurare. Suzzane Wolfe Martin a făcut parte din echipa desemnată de guvernul român să găsească, în anii 90, conturile secrete ale familiei Ceauşescu.

Avocata a dezvăluit că a văzut mai multe fotografii ale cadavrului şi că, potrivit unor experţi consultaţi de ea, Marin Ceauşescu nu s-ar fi sinucis. Ziariştii de la România Liberă au descoperit şi faptul că cele două rapoarte medico-legale ale autopsiei, atât cel românesc, cât şi cel austriac, au dispărut de la dosarul de la parchet.

Din cauza morţii lui Marin Ceauşescu, ancheta care a pornit pe urmele banilor dictatorului a avut un curs anevoios. Marin Ceauşescu era şeful Agenţiei Economice a României la Viena. Timp de 16 ani, cât a deţinut funcţia, Marin a fost suspectat că ar fi avut legături strânse cu spionajul românesc, dar şi că tot el ar fi fost cel responsabil de plasarea banilor familiei Ceauşescu.

La numai 3 zile de la moartea dictatorului, Marin Ceauşescu a fost găsit mort în subsolul Ambasadei României în Austria. Procurorii austrieci au clasat cazul pe motiv că ar fi fost o sinucidere.

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
Ceauşescu conturi sinucidere