MENIU

Mircea Toader: PD-L nu îi retrage sprijinul politic ministrului Monica Ridzi

Foto: NewsIn

Liderul deputaţilor PD-L Mircea Toader a declarat, după şedinţa grupului parlamentar de la Cameră, că PD-L nu îi va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului, Monica Iacob- Rdizi, şi nu îi vor solicita demisia, adăugând că Ridzi nu trebuie să se justifice în faţa deputaţilor, ci a procurorilor.

Mircea Toader a precizat că, în şedinţa de grup a deputaţilor la care a participat şi Monica Iacob-Ridzi, nu s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse ministrului Tineretului privind sumele cheltuite cu organizarea Zilei Tineretului, ci doar despre eventuala introducere pe ordinea de zi a plenului a cererii PNL privind începerea urmăririi penale împotriva lui Ridzi.

Potrivit deputatului PD-L, dacă există depusă o astfel de cerere la procuratură, atunci, pe baza documentelor, procuratura va putea cere Camerei Deputaţilor aprobarea pentru începerea urmăririi penale.  

"Nu am avut altă discuţie, n-am întrebat-o (n.red. despre acuzaţiile aduse), ci am discutat ca procedură, cum facem dacă se introduce pe ordinea de zi cererea PNL. Doamna Ridzi nu se justifică în faţa noastră, noi suntem grup parlamentar, noi nu suntem procurori. Din punct de vedere politic, acţiunea pe care a făcut-o ea a fost de mare amploare. În rest, procurorul o să hotărască", a explicat Toader.

Întrebat dacă i se va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului sau i se va cere demisia, democrat-liberalul a răspuns: "Nu, nu are legătură cu sprijinul politic". El a adăugat că orice anchetă începută pe numele unui lider prejudiciază imaginea partidului.

Biroul Permanent al Camerei nu a reuşit, luni, să ia o decizie în legătură cu cererea PNL în legătură cu Monica Iacob-Ridzi.

Deputaţii PNL au depus, luni, la conducerea Camerei Deputaţilor, cererea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, pe care o acuză de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în urma cheltuielilor efectuate pentru "Ziua Tineretului".

 

Citeşte şi... PNL, PSD şi UDMR vor să strângă semnături pentru începerea urmăririi penale a ministrului Monica Iacob Ridzi 

Mai multe articole despre:
demisie penal Mircea Toader Monica Ridzi