MENIU

Mircea Toader: Cerem desecretizarea contractului Sidex, pentru că acesta riscă să se închidă

Foto: cotidianul.ro

Problema la Sidex este că activitatea combinatului, care este principala activitate economică a Galaţiului, se restrânge, poate chiar se va închide, spune la Realitatea FM Mircea Toader, deputat PD-L de Galaţi şi fost secretar de stat în Ministerul de Interne.

Mircea Toader a depus, împreună cu mai mulţi parlamentari, o cerere de desecretizare a contractului de privatizare a combinatului Sidex Galaţi.

"Nu ştim ce prevede contractul. Acesta, când s-a privatizat combinatul, trebuia să aibă şi o garanţie a continuării activităţii şi investiţiile necesare pentru menţinerea sa pe piaţă", spune Mircea Toader.

Deputaţii PD-L au depus la Biroul Permanent al Camerei o cerere de constituire a unei comisii parlamentare care să ancheteze vânzarea combinatului SIDEX Galaţi către Lakshmi Mittal şi gradul în care investitorul şi-a respectat obligaţiile asumate în 2001.

În anul 2006, a mai încercat să desecretizeze contractul de privatizare a combinatului siderurgic SIDEX Galaţi, fără succes însă, deputatul PDL Mircea Toader, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

După ce a făcut demersurile necesare la AVAS, Toader a mărturisit că a fost avertizat prieteneşte de fostul director general de la SIDEX, Dan Nicolae Şoiman, că va întâmpina dificultăţi foarte mari în încercarea de a studia documentul.

"Ieri l-am întâlnit pe domnul Şoiman şi mi-a urat succes, dar nu crede că voi obţine contractul, fiindcă el, care a negociat acest document, nu ştie decât două capitole din cele şase", declara, pe 10 noiembrie 2006, Mircea Toader.
Mai multe articole despre:
Mircea Toader Sidex