MENIU

Mircea Sandu: "Îmi reproşez că nu l-am schimbat pe Piţurcă după Campionatul European"

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, că regretă că a continuat colaborarea cu selecţionerul Victor Piţurcă după Campionatul European din 2008 şi i-a reproşat acestuia că nu i-a folosit mai mult pe Cristian Săpunaru şi Maximilian Nicu.

"Îmi reproşez că am continuat cu Piţurcă după Campionatul European, că nu am schimbat selecţionerul atunci, având în vedere ceea ce s-a întâmplat după. El a spus că va urma o cădere, că suntem pe un trend descendent, poate că trebuia să încheiem de atunci. Nu aş vrea să fac analize acum, dar dacă Săpunaru joacă la Porto şi Nicu joacă la Hertha, cred că ei ar fi putut juca şi la echipa naţională", a spus Sandu la TVR1.

La 9 aprilie, Victor Piţurcă a fost demis de la echipa naţională, în urma şedinţei Comitetului Executiv al FRF, din cauza faptului că şansele de calificare la turneul final din 2010 sunt foarte mici. Comitetul Executiv al FRF l-a mandatat pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, să se ocupe de rezilierea contractului cu selecţionerul Victor Piţurcă. Oficialul Federaţiei a declarat că îi va propune lui Piţurcă suma de 250.000 de euro pentru a termina înţelegerea care expira la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010.

Surse apropiate FRF au declarat pentru NewsIn că Victor Piţurcă vrea să încaseze toată clauza de reziliere şi nu va accepta niciun fel de negociere cu FRF. Ca urmare a acestui fapt, CEx al FRF a decis să mărească suma propusă pentru Piţurcă cu 50.000 de euro.

Mai multe articole despre:
demisie Mircea Sandu contract CE schimbare