MENIU

Mircea Sandu: "Am pierdut pe două greşeli pe care le putem numi autogoluri"

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la finalul meciului cu Croaţia, pierdut de România cu scorul de 1-2, că experienţa jucătorilor adverşi a cântărit decisiv, dar aceştia au beneficiat şi de două greşeli ale tricolorilor, care pot fi comparate cu nişte autogoluri.

"A fost un meci echilibrat, între două echipe clasate foarte bine în topul FIFA. Din păcate, în loc să avem 2-1 la ocazia ratată de Cociş, am pierdut cu acelaşi scor prin două greşeli pe care le putem numi autogoluri. Croaţii au jucători mult mai experimentaţi decât noi, care joacă la echipe mari din Europa, şi asta şi-a spus cuvântul", a spus Mircea Sandu.

Preşedintele FRF şi-a exprimat convingerea că la meciul cu Serbia, din 28 martie, va fi cu totul o altă situaţie: "Va fi altă motivaţie în acel meci, e posibil să fie printre titulari şi Mutu, şi Chivu. Azi s-a văzut lipsa lor, sunt doi jucători foarte buni. Sunt sigur că altfel va fi meciul cu Serbia, de la Constanţa. Mi-ar fi plăcut să fie mai mulţi specatori în acest meci".

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a pus înfrângerea pe seama diferenţei de pregătire fizică. "Mulţi dintre jucătorii noştri sunt încă în pregătire, iar croaţii sunt în plin campionat, s-a văzut acest lucru.  Ar fi fost mai echitabil un rezultat de egalitate. Important este ca până la meciul cu Serbia să avem toţi jucătorii valizi, şi datele problemei vor fi cu totul altele", a spus Lupescu.

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a plecat în minutul 75 al meciului şi a declarat laconic: "Mă duc să văd Argentina, nu mă interesează jocul naţionalei. Nu mă interesează în niciun fel. Să vorbească despre meci cei care se ocupă de echipa naţională".

Echipa naţională a României a pierdut, miercuri, în faţa Croaţiei, scor 1-2, în ultimul meci dinaintea dublei confruntări cu Serbia şi Austria, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
Mai multe articole despre:
România naţionala amical Mircea Sandu Croaţia