MENIU

Mircea Miclea: Multe diplome de licenţă au fost eliberate cu sprijinul unor parlamentari

Foto: RTV

Din cele 15.000 de diplome de licenţă false, multe au fost eliberate cu ajutorul unor parlamentari, printre care şi preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, Cristian Dumitrescu, a declarat la Realitatea FM, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea.

Cristian Dumitrescu nu a dorit să comenteze pentru moment aceste acuzaţii. Fostul ministru susţine că unii parlamentari reprezintă interesele unor universităţi locale în legislativ.

Mircea Miclea atrage atenţia că diplomele univeritare româneşti riscă să nu mai fie recunoscute de statele membre UE în cazul în care nu va eliminată corupţia din sistem. În acest sens, Miclea propune un registru unic al tuturor studenţilor.

O anchetă de proporţii s-a deschis la mai multe universităţi particulare şi de stat de unde s-ar fi eliberat 15.000 de diplome false. Peste 25 de persoane sunt cercetate în această afacere, cinci dintre ele fiind cadre universitare. Pentru fiecare diplomă falsă, beneficiarul plătea 3.500 de euro. Opt universităţi particulare şi de stat sunt anchetate pentru că au eliberat ilegal documente care atestau deţinătorilor că au studii superioare.

Semnalează-ne aici şi alte cazuri de fraudă.