MENIU

Mircea Marian: Şi Crin are Elenele sale

Foto: Evenimentul Zilei

La doar o săptămână după ce Crin Antonescu a preluat conducerea PNL, partenera sa, Adina Vălean, a fost plasată pe locul doi pe listele de candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European. Înaintea lui Renate Weber, cea care este de departe cel mai cunoscut şi mai merituos europarlamentar român.

Pentru că păşesc pe un teritoriu minat, sunt obligat să fac nişte precizări. Nu am nimic împotriva relaţiei dintre Adina Vălean şi Crin Antonescu. Nu mă priveşte viaţa lor personală. Nu vreau să sugerez că ar fi ceva imoral şi nu sunt absurd să am pretenţia ca, în secolul XXI, o astfel de legătură să fie obligatoriu certificată cu acte. Dar cred că-mi pot permite să susţin că Antonescu comite, cam prea repede de la preluarea puterii, un abuz. Adina Vălean a fost un europarlamentar relativ sârguincios şi cam atât.

În schimb, Renate Weber s-a impus ca o personalitate în bătălia pentru drepturile civile, iar intervenţiile ei publice au fost mediatizate chiar şi atunci când nu aveau legătură cu Parlamentul European. Ea a cerut demisia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, atunci când acesta a contestat dreptul la liberă circulaţie a cetăţenilor din UE.

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei