MENIU

Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, decoraţi de Băsescu pentru câştigarea Cupei UEFA cu Şahtior

Foto: UEFA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind conferirea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, anternorului echipei ucrainene Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, şi Ordinului "Meritul Sportiv" clasa a III-a fotbalistului Răzvan Raţ, pentru câştigarea Cupei UEFA.

Şeful statului l-a decorat pe anternorul Mircea Lucescu în semn de "înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009, în finala de la Istanbul", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, Traian Băsescu l-a decorat pe Răzvan Raţ, fotbalist la echipa Şahtior Doneţk, pentru "întreaga activitate sportivă şi pentru performanţele obţinute ca fotbalist, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009".

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a învins miercuri Werder Bremen, în finala Cupei UEFA, cu 2-1, după prelungiri, şi a câştigat asfel primul trofeu european din istoria clubului. Partida s-a disputat pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul.

Lucescu a purtat la finalul meciului steagul României, pe care l-a primit de la fiul său, Răzvan Lucescu, aflat în tribună: "De la Răzvan era normal să iau steagul, pentru că de acum el apără culorile României. A fost extraordinar că s-a gândit să îl aducă de acasă. Mă bucur că am avut posibilitatea să arăt lumii că eu sunt un reprezentant al României, că sunt antrenor român. Sunt momente de neuitat", a declarat antrenorul român miercuri, la finalul meciului.