MENIU

Mircea Geoană: Vreau să avem un cod al educaţiei care să rămână neatins

Foto: NewsIn
Geoană: Acest document are un set de principii călăuzitoare

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanet a partidului, că forma actuală a codului educaţiei, prezentată de Ecaterina Andronescu, reprezintă un document consistent care va fi înaintat Guvernului.

"Reprezintă un document consistent care va fi prezentat Guvernului, aşa cum se cuvine, şi care va fi supus dezbaterii publice sănătoase şi obligatorii. Acest document are un set de principii călăuzitoare, el este perfectibil, nu vreau să consideraţi că ceea ce a propus astăzi PSD-ul este o operă finită", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a făcut şi o comparaţie între codul propus de PSD şi cel al comisiei prezidenţiale.

"Am citit cu mult interes şi raportul Comisiei prezidenţiale. Este o diferenţă, nu doar de volum, dar vreau să vă spun că dacă sunt elemente utile în raportul Comisiei prezidenţiale, o încurajez pe doamna ministru să introducă şi acele elemente. Vreau ca, în sfârşit, să avem în România un pachet de legi şi un cod al Educaţiei care să rămână neatins măcar un deceniu", a mai spus liderul PSD.

Geoană consideră că "boala învăţământului românesc a fost schimbarea regulii jocului la fiecare ministru care s-a perindat".

Preşedintele PSD este optimist şi spune că nu va exista nicio dificultate ca Parlamentul să se pronunţe pe un cod al educaţiei care să rămână în vigoare.

"Trebuie garantarea în termeni reali, nu doar pe hârtie, a accesului la educaţie a copiilor din mediul rural şi din familiile nevoiaşe", a mai spus Geoană.

Citeşte şi 

Ecaterina Andronescu: Învăţământul public ar trebui să fie obligatoriu până la finalul liceului