MENIU

Mircea Geoană: Principalii noştri competitori, PD-L, au scăzut sub pragul psihologic de 30%

Foto: NewsIn
Geoană: Probabil că au fost şi cazuri în care PD-L a stimulat şi votul dublu: unul pentru PD-L şi unul pentru Elena Băsescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce este învingătorul alegerilor europarlamentare, în timp ce PD-L este marele învins, acesta coborând \"sub pragul psihologic de 30%\".

"Nu este niciun fel de dubiu cu privire la câştigătorul acestor alegeri. Alianţa PSD+PC a câştigat alegerile pentru Parlamentul European. Vom avea un număr de mandate superior celorlalte partide", a spus Mircea Geoană la începutul discursului său.

"Lucrul cel mai important este că principalii noştri competitori, PD-L, au scăzut sub pragul psihologic de 30 de procente. Au mai puţine mandate decât în 2007 şi astăzi putem spune că asistăm la un rezultat pentru PSD cu 10% mai bun decât în 2007, în timp ce, pentru PD-L, lucrurile stau invers", a detaliat liderul PSD.

"În politică există competiţie. Peste tot existză învinşi şi învingători. Învingătorul de astăzi este PSD, învinsul este PD-L", a spus Geoană.

Acesta a afirmat că mai puţin interesant este dacă "PD-L va dori să numere şi mandatul Elenei Băsescu tot în dreptul lor". 

Referitor la artificiile politice ale PD-L şi la plecarea şi respectiv întoarcerea Elenei Băsescu în partidul democrat-liberalilor, Geoană a spus că acest partid s-ar putea numi PD-L-EBA. 

"Am avut în faţa noastră un competitor care a avut două locomotive de campanie, întreaga influenţă şi presiune a actualului preşedinte pentru a-şi împinge în faţă bobocul, precum şi primul ministru şi PD-L-ul, ca partid individual", a spus Geoană.

"Probabil că au fost şi cazuri în care PD-L a stimulat şi votul dublu: unul pentru PD-L şi unul pentru Elena Băsescu. PSD câştigă alegerile în faţa unei maşinării puse în funcţiune de Traian Băsescu, de primul-ministru, de anumiţi membri ai Guvernului şi de o armată tot mai lipsită de scrupule a PD-L în teritoriu", a mai spus Mircea Geoană.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD campanie europarlamentare