MENIU

Mircea Geoană: Este momentul ca preşedintele să îşi asume responsabilitatea

foto: mirceageoană.ro
Mircea Geoană consideră că ar trebui să existe mai multe discuţii publice pe tema codurilor

Liderul PSD, Mircea Geoană, a catalogat, marţi, drept \"o declaraţie cel puţin deplasată\" afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia el ar fi încercat să boicoteze adoptarea codurilor în Parlament acum două săptămâni.

"În Justiţia română, în acest moment, Parlamentul este pe cale să se achite de îndatoririle sale. Domnul preşedinte, pentru că e cel care a condus Justiţia română şi a garantat pentru ea, trebuie să răspundă pentru obligaţiile României împreună cu instituţiile pe care le coordonează", a declarat Mircea Geoană, în replică la comunicatul Administraţiei Prezidenţiale remis, luni, opiniei publice.  

Geoană a firmat că el a făcut "ce face un om de bună credinţă şi un adevărat democrat" atunci când ONG-urile au venit la Parlament şi au spus că nu au fost discutate public prevederile celor două coduri. Tocmai de acea, Geoană consideră că ar trebui să se facă mai multe consultări publice pe această temă.

Mircea Geoană a spus că acuzaţiile aduse sunt false şi că se încearcă atât culpabilizarea Parlamentului, cât şi a PSD-ului şi i-a reamintit preşedintelui că are cele mai importante atribuţii.

 

Citeşte şi

Mircea Geoană: Există riscul tăierii fondurilor europene pentru România

Administraţia Prezidenţială: Declaraţiile domnului Geoană sunt regretabile