MENIU

Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Johannis şi Gheorghe Ciuhandu semnează \"Parteneriatul pentru Timişoara\"

Pun la cale "Parteneriatul pentru Timisoara"

Joi seară, edilul şef al Timişoarei i-a invitat la Primărie pe liderii din Timiş ai PSD şi PNL, senatorii Ilie Sârbu şi Nicolae Robu. Cei 3 au discutat despre \"Parteneriatul pentru Timişoara\", care va fi semnat în 1 Decembrie, când sunt aşteptaţi în oraşul de pe Bega, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Tot atunci va fi prezent, potrivit lui Gheorghe Ciuhandu, şi edilul şef al Sibiului, Klaus Jonannis.

Primarul Timişoarei cere, prin documentul care va fi semnat de Ziua Naţională a României, ca poziţia oraşului de pe Bega,  în contextul naţional, să fie reconsiderată, întrucat Timişoara reprezintă \"poarta spre Vest a României, este un centru multicultural, al doilea contributor la bugetul naţional\".

\"Am avut o discuţie cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu, şi am cerut o intervenţie masivă a autorităţilor\"  a spus Ciuhandu.

Preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, a declarat joi, după întâlnire, referitor la proiectul Johannis şi susţinerea lui Mircea Geoană că  acesta \"este un proiect prin care avem convingerea că vom reuşi să scoatem România din criză. Acest parteneriat va promova cota unică de impozitare - aceasta nu va creşte -  şi nici alte componente ale fiscalităţii nu vor creşte, în niciun caz\" a spus Robu.

Senatorul Ilie Sârbu, preşedintele PSD Timiş a spus, la rândul său, ca are garanţia că prin \"Parteneriatul pentru Timişoara\", oraşul de pe Bega nu va fi lăsat pe planul doi, deşi PSD nu câştigă cele mai multe voturi din acestă zonă.

\"Cred ca felul în care am reuşit să coagulăm forţele noastre politice în ultima perioadă, vom găsi soluţii. Avem la Timişoara un parteneriat de un an şi jumătate care funcţionează foarte bine şi pe care îl regăsim la nivel naţional\", a spus Sârbu.

În 1 Decembrie, potrivit lui Gheorghe Ciuhandu, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Johannis vor participa în Parcul Central din Timişoara la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, iar apoi, în jurul orei 12, se vor îndrepta spre Primărie ca să iscălească parteneriatul.

În Consiliul Local Timişoara există o majoritate formată imediat după alegerile locale din iunie 2008, între PSD, PNŢCD, PNL şi Forumul Democrat German.