MENIU

Mircea Băsescu: Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedinte

Foto: media2.gruprc.ro

Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedinte, nu i-am cerut niciodată să-mi facă vreo favoare şi nici nu i-am cerut sprijinul în afacerile pe care le desfăşor. Acesta este mesajul trimis presei de fratele preşedintelui Traian Băsescu. Mircea Băsescu a rugat jurnaliştii să nu mai facă conexiuni între preşedinte şi viaţa sau afacerile sale.

Mircea Băsescu precizează într-un cominicat de presă că nu a fost implicat în nicio afacere teroristă, nu a participat la operaţiuni ultrasecrete de trafic internaţional cu explozibil, nu a săvârşit fapte de crimă organizată, nu a sprijinit şi nu a finanţat acte de terorism internaţional, nu a făcut parte dintr-un grup de criminal organizat, nu a fost implicat în afaceri cu armament şi nu a participat la nicio acţiune de descărcare sau încărcare de muniţii din niciun vapor.

Mircea Băsescu spune că respectă familia preşedintelui statului şi funcţia pe care o ocupă şi nu ar face nimic care i-ar dăuna imaginii publice. 

"Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedinte, nu i-am cerut niciodată să-mi facă vreo favoare şi nici nu i-am cerut sprijinul în
afacerile pe care le desfăşor
", a declarat Mircea Băsescu. 

"În ultima vreme, eu şi familia mea resimţim povara numelui Băsescu, pe care anumiţi jurnalişti îl asociază cu toate faptele ilicite, cu toate evenimentele negative din societatea românească, pe care ni le impută fără a avea nicio dovadă, ci doar pe baza unor speculaţii abjecte", se arată în comunicatul de presă trimis de fratele preşedintelui care acuză că afirmaţiile "mincinoase" ale unor jurnalişti  i-au cauzat un prejudiciu moral şi material. Din acest motiv, Mircea Băsescu spune că va solicita instanţei obligarea lui Sorin Roşca Stănescu la plata acestor prejudicii.

La final, Mircea Băsescu subliniază că "activitatea mea profesională şi viaţa mea privată sunt distincte de activitatea şi viaţa privată a Preşedintelui României".

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a negat, pe 24 august, printr-un comunicat, acuzaţiile legate de implicarea sa în comerţul cu explozibili, precizând, însă, că activitatea de depozitare a containerelor cu marfă aflate în tranzit prin portul Constanţa se face sub supravegherea vămii, singura care răspunde de conţinutul lor. "Nu sunt şi nu am fost niciodată implicat în operaţiuni de comerţ cu arme sau explozibili. Povestea însăilată de ziaristul Sorin Roşca Stănescu nu are nici o legătură cu activitatea pe care eu o desfăşor în portul Constanţa, ca manager al unei societăţi comerciale", a susţinut fratele preşedintelui.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a scris, pe blogul personal, că fratele preşedintelui României ar fi participat la o operaţiune ultrasecretă de trafic internaţional cu mari cantităţi de explozibil. Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate în portul Constanta. Operaţiunea ar fi fost dirijată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. Încărcătura consta în substanţe explozive şi muniţie. SRS precizează că nu cunoaşte cantitatea exactă de substanţe explozive care a fost transportată din Tailanda. Jurnalistul susţine că îşi asumă întreaga răspundere civilă şi penală pentru dezvăluirile legate de acest caz.