MENIU

Ministrul Tineretului şi Sportului a asigurat familia lui Cozma de tot sprijinul diplomatic pentru pedepsirea vinovaţilor

FOTO: NewsIn

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, s-a declarat alături de familia fostului handbalist Marian Cozma, pe care a asigurat-o de sprijin diplomatic şi instituţional pentru pedepsirea vinovaţilor şi repatrierea corpului neînsufleţit, se arată într-un comunicat.

"Ministerul Tineretului şi Sportului şi eu, personal, sunt alături de familia îndoliată şi de marea familie a handbalului, în special, şi a sportului, în general, pentru momentele triste pe care le trăieşte în aceste zile. Marian Cozma a reprezentat un simbol pentru ceea ce înseamnă performanţa românească şi şansa sportului românesc de a se afla, din nou, pe cele mai înalte culmi ale gloriei sportive. Handbalul românesc nu va mai fi la fel fără Marian Cozma, ca de altfel întregul sport românesc de performanţă. Sunt alături de familia îndoliată şi o asigur de tot sprijinul diplomatic şi instituţional pentru pedepsirea vinovaţilor şi repatrierea corpului neînsufleţit. Ştiu că toate acestea nu pot compensa durerea prin care trec în aceste zile, dar îi asigur că în această privinţă nu vor avea supărări suplimentare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", se arată în comunicatul semnat de Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Şi Ministerul de Administraţiei şi Internelor şi-a exprimat o poziţie oficială vis-a-vis afirmând că sprijină cu informaţii autorităţile maghiare care anchetează împrejurările în care a fost omorât sportivul român Marian Cozma.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sâmbătă noaptea, după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Handbalistul român se afla într-un club din Ungaria, unde sărbătorea alături de coechipierii săi naşterea copilului unuia dintre aceştia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de la o masă alăturată, în urma căruia Cozma a fost înjunghiat în zona inimii, iar alţi doi colegi au fost grav răniţi. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor. Cei doi sunt internaţi în spital la terapie intensivă.

Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani la 8 septembrie. Era cunoscut în lumea handbalului sub numele de "Păsărilă", datorită înălţimii sale impresionante, 2,10 m. Pivotul a participat şi la Campionatul Mondial din Croaţia, de la începutul acestui an, dar la finalul competiţiei a anunţat că nu va mai evolua pentru echipa naţională.