MENIU

Ministrul Stănişoară solicită CSM prelungirea detaşării lui Ilie Botoş la Ministerul Apărării

Foto: NewsIn

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, solicită Consiliului Superior al Magistraturii prelungirea detaşării procurorului Ilie Botoş de la secţia Parchetelor militare din Parchetul General la Ministerul Apărării Naţionale, secţia pentru procurori a CSM.

De asemenea, CSM va continua discuţiile  cu magistraţii despre amendamentele propuse de aceştia pe Legea unică a salarizării, dar în plenul Consiliului se va discuta despre protestele magistraşilor, în aceste discuţii fiind inclusă şi sesizarea DIICOT cu privire la dezinformarea făcută de conducerea Parchetului General despre protestele acestora.
Tot pe 10 septembrie, secţia pentru procurori din CSM va dezbate  solicitarea procurorului Marcel Sâmpetru, de la Parchetul General, care doreşte detaşarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Aceeaşi secţie a CSM va lua în discuţie o notă a inspecţiei judiciare privind cererea procurorului Angela Ciurea "de aplicare a dispoziţiilor art. 7 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 571/2004 în sensul de a se acorda protecţia şi sprijinul necesare avertizorului în interes public. Fostului adjunct al DIICOT, Angela Ciurea,  este cercetată pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.
Tot joi, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va răspunde solicitării Ministerului Justiţiei de detaşare a preşedintelui Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Nicoleta Cristuş, în cadrul acestei instituţii.
În aceeaşi şedinţă, va fi discutată şi propunerea Consiliului Superior al Magistraturii de prelungire a detaşării judecătorului Carmen Georgică, de la  Tribunalul Sibiu la CSM, dar şi eliberarea sa din funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Tribunalului Sibiu.
Şedinţa plenului CSM de joi, prima de după vacanţă, include pe ordinea de zi mai multe subiecte importante. Astfel, pe ordinea de zi apare cererea de pensionare a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, scrisoarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu privire la protestele magistraţilor, dar şi cererea de eliberare din funcţie prin demisie a judecătorului Valer Covrig, pentru care CNSAS a cerut instanţei să se constate calitatea de colaborator al Securităţii.