MENIU

Ministrul Sănătăţii face poliţie cu angajaţii din sănătate

Foto: livenews.ro

Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, spune că va trimite poliţia să verifice dacă stau acasă cei care îşi iau concedii medicale. Ministrul Sănătăţii, spune că de la 1 ianuarie va aplica modelul italian faţă de cei care îşi iau concediu medical, respectiv să trimită poliţia să-i verifice dacă sunt acasă, în caz contrar aceştia fiind amendaţi.

"Din păcate sau din fericire am să folosesc modelul italian, unde lucrurile sunt clare şi transparente. Cine este în concediu de boală este fie internat, fie bolnav la domiciliu. Dacă nu se află într-una dintre cele două situaţii, atunci ceva nu este în regulă şi acest lucru va fi penalizat. Poliţia va controla ce face", a declarat ministru.

La remarca "poliţia nu are bani nici pentru infractori", ministrul a replicat: "dar nu de mâine implementez, ci de la 1 ianuarie". "În Italia poliţia face aceste controale. Îl caută dacă e în evidenţa vreunui spital, dacă nu îl găseşte nici acasă, se anulează concediul şi primeşte o amendă. Acest lucru îl voi implementa şi în România", a precizat Bazac.

Nemulţumirea şi suspiciunile ministrului vin de la bani. Potrivit acestuia, concediile medicale sunt evaluate la peste un miliard de lei anual plătiţi din fondul asigurărilor de sănătate.
Mai multe articole despre:
sănătate poliţie amendă concediu Ioan Bazac