MENIU

Ministrul Muncii, Marian Sârbu: Până la finalul anului vom avea peste 500.000 de şomeri

Foto: NewsIn
Marian Sârbu: În România vor fi peste 500.000 de şomeri
Marian Sârbu a răspuns întrebărilor adresate de către telespectatori

Marian Sârbu, ministrul Muncii, a fost invitat în cadrul emisiunii Realitatea Zilei şi a răspuns întrebărilor adresate de către telespectatori.

Ministrul Muncii a declarat că până la finalul anului 2009, prognozele arată că în România vor fi peste 500.000 de şomeri.

"Majoritatea acestora vor proveni din mediul privat, dar nici bugetarii nu o duc mai bine. Noi spunem că bugetul este de austeritate pentru că aşa este: de austeritate", a mai spus Marian Sârbu.

Urmăriţi răspunsurile ministrului Muncii AICI!

Marian Sârbu a mai spus că "este bine că pentru prima dată angajatorii au înţeles că este nevoie de un echilibru între măsurile de factură economică şi cele de protecţie socială pe care Ministerul Muncii le adoptă".

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat tot la Realitatea TV că Guvernul României pregăteşte un portofoliu de măsuri pentru persoanele care vor rămâne fără loc de muncă în anul 2009, însă una dintre soluţiile cele mai bune pentru ei este absorbţia de fonduri europene.

Conform declaraţiei ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, numărul şomerilor din România va creşte în 2009 faţă de 2008 cu 25%.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) estimează o creştere cu circa 50.500 a numărului de şomeri până în aprilie 2009, bazându-se pe notificările de la firme.

Mai multe articole despre:
dezbatere şomaj ministerul Muncii Marian Sârbu