MENIU

Ministrul Mediului a intrat în vizorul DNA. Nicolae Nemirschi este verificat pentru un posibil abuz în serviciu

Foto: rtv

Procurorii DNA efectuează actele premergătoare faţă de o posibilă faptă de abuz în serviciu,care ar fi fost săvârşită de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, în cazul atribuirii prin încredinţare directă a unui contract firmei Ars Advertising, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, anchetatorii vor să stabilească dacă acel contract iniţial semnat de fostul ministru, Attila Korodi, prevedea posibilitatea încheierii unor acte adiţionale.

"Nemirschi a susţinut că încheierea contractului cu Ars Advertising s-a făcut ca o continuare a contractului încheiat de Korodi. Rămâne, însă, de văzut acest lucru, pentru că primele indicii arată că ar fi trebuit făcută licitaţie pentru contractul cu Ars Advertising, întrucât este unul de sine stătător", au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Ministrul Nicolae Nemirschi a fost audiat din nou marţi de către Comisia parlamentară de anchetă privind modul în care au fost cheltuiţi banii pentru Programul Sectorial Operaţional de Mediu.

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a anunţat că a declanşat procedurile de contestare a amenzilor primite de la ANRMAP în urma controlului efectuat la minister, Nemirschi invocând faptul că rezultatele raportului Autorităţii vin în contradicţie cu raportul Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP).

Citeşte şi Comisia de anchetă în cazul Nemirschi a amânat raportul final până pe 18 septembrie