MENIU

Ministrul Administraţiei şi Internelor le-a cerut poliţiştilor din Cluj "toleranţă zero" la infracţionalitate

Foto: NewsIN

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a solicitat, într-o întâlnire de lucru cu autorităţi clujene, pregătirea unui plan de acţiune pentru reducerea infracţionalităţii din Cluj-Napoca, cerând poliţiştilor "toleranţă zero" la infracţionalitate, exigenţă şi stricteţe în aplicarea legii, se arată într-un comunicat al MAI.

Gabriel Oprea s-a întâlnit sâmbătă, la sediul primăriei Cluj-Napoca, cu premierul Emil Boc. În cadrul discuţiilor, s-a abordat tema colaborării între autorităţile locale şi cele centrale pentru îndeplinirea obiectivelor majore ale Guvernului.

În urma acestei întâlniri, ministrul Administraţiei şi Internelor a participat la o şedinţă de lucru, alături de autorităţile locale, în care s-a discutat despre felul în care se derulează activitatea fiecărei structuri MAI din judeţul Cluj.

Printre obiectivele pe care Oprea le-a prezentat autorităţilor locale, se află siguranţă pentru cetăţeni, descentralizare pentru comunităţile locale şi aderarea României la spaţiul Schengen în 2011. Totodată, Oprea a precizat că va pune accent în mod deosebit pe consolidarea ordinii publice în marile oraşe. "Cele mai multe infracţiuni se produc în mediul urban. Este normal ca cel mai mare efort pentru prevenirea lor să se concentreze în marile oraşe. În Cluj-Napoca, în Bucureşti, în Iaşi sau în Constanţa trebuie să avem planuri de acţiune foarte bine puse la punct. Fiecare mare oraş are probleme particulare şi pentru acestea trebuie să găsim soluţii particulare", a precizat Gabriel Oprea.

Acesta a solicitat responsabililor din Poliţie să pregătească, în perioada următoare, un plan de acţiune pentru reducerea infracţionalităţii din Cluj-Napoca.