MENIU

Miniştrii PD-L, în viziunea PSD: iresponsabili, tâmpiţi, jalnici, bagabonţi, ţâşti-bâşti

Foto: dincalarasi.ro
L. Dragnea: Noi suntem acuma într-o stare de anormalitate. Anormalitate!

Atacuri dure ale PSD la adresa colegilor de Coaliţie, din spatele uşilor închise. Vorbim despre înregistrările discuţiilor dintre liderii social-democraţi de la Comitetul Executiv de vineri. Ultimele înregistrări prezintă o serie de atacuri ale vicepreşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la adresa miniştrilor PD-L.

"Noi suntem acuma într-o stare de anormalitate. Anormalitate! În condiţiile în care un guvern iresponsabil, un prim-ministru iresponsabil şi un ministru de Finanţe iresponsabil îi taie lui Ilie Sârbu de la Agricultură bani, ce să facă? Să aducă bani de acasă? Nu ştiu dacă are atâţia bani!", spunea Liviu Dragnea.

Următorul pe lista lui Dragnea a fost Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. "Aici puteţi vedea, în Teleorman, când treceţi, diferenţa între zone irigate şi zone neirigate. Era tâmpitul ăsta de Berceanu la o întâlnire a Coaliţiei: Noi n-avem probleme cu seceta în România! Hai să-mi arătaţi şi mie!", acuza, vineri, vicepreşedintele PSD.

Şi lista continuă... "Cati Andronescu, la Educaţie. Din moment ce-i tai banii, ce şcoli să facem noi? Ce şcoli să facem cu 2–300 de milioane de şcoală? Nicio şcoală! Vine Băsescu şi acuză! La Sănătate nu mai sunt bani de salarii, probabil că în toate judeţele, la noi nu mai sunt bani de salarii la medici. Să nu mai vorbim de medicamente şi altele. Şi ăia taie banii prin Ministerul de Finanţe. E istorie de ce n-am luat Ministerul de Finanţe", a completat Liviu Dragnea.

Mai mult, se pare că pesedistul a găsit şi soluţia salvatoare: "Îl scoatem pe ăsta şi luăm tot în România şi aducem normalitatea în ţară, aşa cum a fost 2000–2004, cu Ion Iliescu preşedinte, Adrian Năstase prim-ministru, când a fost singura perioadă în care România era într-o stare de normalitate şi nu uitaţi că în 2004 oameni de afaceri care erau stabili, care simţeau că în România este o predictibilitate şi lucrurile mergeau bine", a explicat Dragnea.

Cât despre nemulţumirile din rândul partidului, vicepreşedintele PSD asigură că se poate trece peste ele. "Eu zic că putem trece peste mici frustrări, peste mici nemulţumiri. Să terminăm cu tâmpeniile. Ce, Emil Boc e mai capabil decât Dan Nica? Am ajuns să ne dea lecţii! (...) Numai că trebuie sa avem pârghiile şi pârghiile sunt scoase la concurs în noiembrie şi eu cred că Mircea Geoană va fi noul preşedinte al României. Îi urez succes", a încheiat social-democratul.

La rândul său, Mircea Geoană le-a explicat social-democraţilor cum preşedintele ţării a făcut presiuni la împărţirea puterii între PSD şi PD-L.

"S-a vorbit aici despre faptul că puterea înseamnă, în principal, putere la preşedinte, la Guvern, la resurse. Puterea înseamnă mai mult decât asta... înseamnă şi zona altor atribuţiuni pe care un preşedinte de ţară le are. Şi vedeţi bine că, în această perioadă în care a existat o anumită împărţire a puterii, s-a apăsat foarte brutal pe anumite zone de influenţă", a explicat Mircea Geoană.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD coaliţie atacuri PD-L Liviu Dragnea