MENIU

Miniştrii din Nepal au făcut o şedinţă de guvern pe muntele Everest

Şedinţă de guvern pe Everest

În jumătate de oră, guvernul nepalez a adoptat pe Everest o rezoluţie împotriva încălzirii climatice. Reuniunea la înălţime a avut loc cu doar câteva zile înainte de summitul de la Copenhaga, care este dedicat schimbărilor climatice.

Miniştrii din Nepal au făcut o şedinţă de guvern pe muntele Everest, la o altitudine de 5.700 de metri, ca să atragă atenţia asupra efectelor schimbărilor climatice. Executivul şi-a exprimat speranţa că evenimentul va fi la fel de mediatizat ca deja celebră şedinţă de guvern subacvatică din Maldive.

Miniştrii nepalezi au fost aduşi cu elicopterul pe Everest. Unii dintre ei au purtat măşti de oxigen, în timpul şedinţei. În jumătate de oră, guvernul nepalez a adoptat pe Everest o rezoluţie împotriva încălzirii climatice. Reuniunea la înălţime a avut loc cu doar câteva zile înainte de summitul de la Copenhaga, care este dedicat schimbărilor climatice.

O serie de studii ştiinţifice arată că temperaturile cresc mai repede în munţii Himalaya, comparativ cu restul Asiei de Sud. Din această cauză, pe acoperişul lumii ninge mai puţin, iar unii gheţari au început să se topească.