MENIU

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a cheltuit pe primele cinci luni ale anului 2,97 miliarde lei în proiecte de infrastructură

FOTO: financiarul.com

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a cheltuit pe primele cinci luni ale anului 2,97 miliarde lei în proiecte de infrastructură, cu 18% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, a declarat marţi, secretarul de stat în MTI, Constantin Dascălu.

"Dacă la începutul anului nu aveam mai nimic trimis către Comisia Europeană, după circa şase luni am reuşit să trimitem cereri de finanţare de 2,7 miliarde euro. Au fost trimise cereri pentru autostrada Arad/Timişoara, reabilitarea DN24, reabilitarea DN1H şi altele", a spus Dascălu.

Secretarul de stat în MTI a precizat că trebuia să fie gata la 18 iunie Strategia Infrastructurii din România, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Într-adevăr termenul este decalat, iar master planul care include şi Strategia de Infrastructură a României vor fi lansate în cel mai scurt timp", a adăugat secretarul de stat în MTI.

Dascălu a mai menţionat că MTI are trei tipuri de alocări de fonduri: de la buget, din credite bancare, respectiv BEI, Banca Modială şi bani proveniţi de la Comisia Europeană.
Mai multe articole despre:
Radu Berceanu infrastructura BEI MTI