MENIU

Ministrul Sănătății recunoaște că au fost încălcate unele proceduri la Spitalul Universitar

Ministerul Sănătății recunoaște că au fost încălcate unele proceduri la Spitalul Universitar în cazul pacienţilor morţi, abandonaţi pe scările interioare ale unității medicale.

O echipă de control a fost trimisă în inspecție, în urma imaginilor publicate de parlamentarul Emanuel Ungureanu, în care apar pacienți decedați, înfășurați într-un cearșaf și un sac, despre care Ungureanu spune că au fost lăsați mai multe ore pe holul spitalului. 

”Am înțeles că la spitalul Universitar nu se respectă niște procedurI standard, când ajung la minister vom afla exact ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul Sănătății, conform Realitatea PLUS.

Emanuel Ungureanu susține că la intrarea în spital se adăpostesc și câinii, iar în același loc sunt ținuți și sacii de gunoi. 

Potrivt conducerii spitalului pacientul decedat se afla la etajul 10 al instituției și urma să fie dus la morgă cu liftul. Până să fie transferat, a fost ținut în zona de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu rămâne în locul in care treceau bolnavii, spun reprezentantii unitatii sanitare.

Conducerea spitalului a început o anchetă adminitrativă iar cei responsabili vor fi trași la răspundere, ca cererea ministrului Sănătăţii, Victor Costache. El a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să trimită o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces.

"La solicitarea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica situaţia la faţa locului, respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport şi va lua măsurile ce se impun", a informat joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă, joi.