MENIU

Ministerul Mediului a dat ICIM un contract pentru elaborarea prognozelor de emisii până în 2030

Foto: ccib.ro

Ministerul Mediului a atribuit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (ICIM) Bucureşti un contract de 119.000 lei pe un studiu pentru elaborarea la nivel naţional a prognozelor de emisii, până în 2030, conform anunţului de pe sistemul electronic de achiziţii publice.

Potrivit anunţului, este vorba de un studiu privind elaborarea prognozelor de dioxid de sulf, oxizi de azot, compuşi organici volatili, amoniac şi pulberi, incluzând şi prognozele energetice, măsurile privind politica în domeniul schimbărilor climatice şi emisiile naţionale din sectorul maritim.

Ministerul Mediului precizează că a primit două oferte, iar atribuirea contractului - care va fi achitat cu bani de la buget - a avut în vedere criteriul "preţul cel mai scăzut".

În urmă cu câteva zile însă, respectiv pe 14 octombrie, Ministerul Mediului a mai anunţat că a atribuit un contract pentru un studiu de cercetare privind evaluarea calităţii aerului prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer şi investigarea zonelor fierbinţi, în valoare de 341.530 lei, cu TVA inclus (19%), tot cu bani de la buget.

Câştigătorul acestei licitaţii - la care criteriul de atribuire a fost tot preţul cel mai scăzut - a fost Westagem SRL, o firmă de consultanţă de mediu axată pe consultanţă, asistenţă, cercetare şi studii pentru componenta de mediu aer, înfiinţată în iulie 2008.

Potrivit raportului de autoevaluare al companiei, începând din 2008, SC Westagem SRL desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul protecţiei mediului fiind implicată direct în derularea unor proiecte de servicii naţionale de cercetare având ca beneficiar Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.