MENIU

Ministerul Justiţiei va trimite Guvernului cele patru proiecte de Coduri judiciare

Foto: RTV

Ministerul Justiţiei va trimite Guvernului, săptămâna viitoare, cele patru proiecte de Coduri judiciare, urmând ca Guvernul să le promoveze ca proiecte de lege în Parlament.

Declaraţia aparţine ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu şi a fost făcută la finalul întrevederii de aproape patru ore, de la Cotroceni, cu preşedintele României şi reprezentanţii instituţiilor angajate în reforma justiţiei.

Predoiu a precizat că, dacă dezbaterile parlamentare pe această temă vor eşua, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele patru coduri. Pe de altă parte, Administraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat de presă, că particianţii la întâlnire au convenit să urgenteze măsurile pentru corectarea aspectelor negative din Raportul de ţară pe justiţie al Comisiei Europene.

La începutul şediţei, preşedintele Traian Băsescu a precizat că principalul obiectiv este elaborarea unui calendar cu acţiunile care trebuie întreprinse, pentru ca monitorizarea justiţiei de către Comisia Europeană să fie ridicată.

"Mi se pare inadmisibil ca pe un segment de activ funafamental cum este Justiţia, instituţii precum ANI sau Poliţia Română structuri care sunt beneficiare ale unei structuri profesionale cu studii superioare să nu reuşească să dea un răspuns potrivit acestui imperativ de a aduce justiţia la un standard primar de activitate", a declarat Traian Băsescu.