MENIU

Ministerul Educaţiei va schimba o parte dintre inspectorii şcolari din teritoriu

Secretarul de stat Adriana Doina Pană, de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a declarat astăzi că nu toţi inspectorii generali vor fi schimbaţi din funcţii în baza Ordonanţei 37.

"Vor fi judeţe în care vor rămâne aceiaşi sau vor fi numiţi oameni apolitici. Nu schimbăm de dragul politicii, ci schimbăm să fie funcţionale, lucrative. Urmează examene foarte importante cum e bacalaureatul, titularizarea. Nu ne putem juca cu sabotări din partea unora sau altora", a declarat Pană.

Secretarul de stat a făcut aceste declaraţii după ce a afirmat că au fost inspectori şcolari generali care au sabotat MECI chiar înainte de discuţia cu sindicatele. "Cu de la sine putere, au trimis prin şcoli hârtii de genul: "La solicitatea MECI, vă rugăm să ne comunicaţi câţi profesori fac grevă". Inspectorii generali au instigat lumea cerând în şcoli să li spună câţi profesori fac grevă şi câţi nu.

Unii s-au speriat, au sunat sindicatele şi au inflamat situaţia. Noi nu am cerut o astfel de informare din partea lor. Ce s-a întâmplat e un boicot din partea unor inspectori generali PNL, ceea ce a inflamat foarte tare situaţia cu sindicatele. S-a încercat pe toate planurile o sabotare", a declarat Pană care a salutat  faptul că va apărea o nouă "generaţie de inspectori şcolari generali".