MENIU

Ministerul Culturii contestă avizul pentru un imobil care ar trebui să fie construit într-o zonă protejată a Patrimoniului Naţional

Foto: Realitatea TV

Fără clădiri moderne în zone protejate prin lege! Avizul pentru imobilul care ar trebui să fie construit pe strada Icoanei, zonă protejată a Patrimoniului Naţional ar putea fi anulat. Ministerul Culturii şi Cultelor va ataca în contencios avizul acordat de directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu.

Clădirea cu 14 etaje ar fi fost amplasată vizavi de Şcoala Centrală, în condiţiile în care vechea clădire a liceului nu a fost niciodată consolidată, iar în zonă, clădirile mai înalte de 14 metri sunt ilegale. Aprobarea dată de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu în septembrie 2008 este însoţită şi de un aviz de urbanism eliberat de Primăria Sectorului 2.

Pe baza celor două documentaţii, construcţia imobilului poate începe. Lipseşte doar autorizaţia de construire pe care trebuie să-şi pună semnătura primarul Neculai Onţanu. Acesta, însă, a trimis un comunicat de presă în care menţionează că nu va da undă verde construirii unui bloc-turn într-o zonă protejată.

Ministrul Culturiii, Theodor Paleologu a decis să sesizeze Inspectoratul Naţional pentru Construcţii şi să atace în instanţă avizul dat de un subordonat al lui moştenit din mandatele anterioare.

Mai multe articole despre:
Ministerul Culturii şi Cultelor