MENIU

"Milk", "Slumdog Millionaire" şi "Waltz with Bashir", marile câştigătoare ale Writers Guild Awards

Foto: iwatchstuff.com

Filmele "Milk", "Slumdog Millionaire" şi "Waltz with Bashir" sunt marile câştigătoare ale premiilor acordate de scenariştii americani, decernate, sâmbătă, în Statele Unite.

La categoria "Cel mai bun scenariu original", filmul câştigător a fost desemnat "Milk", pentru scenariul scris de Dustin Lance Black. Regizat de Gus Van Sant, "Milk" este un film biografic despre viaţa primului politician gay ales într-o funcţie publică importantă. Rolul principal este interpretat de Sean Penn. Filmul a concurat la această categorie cu "Vicky Cristina Barcelona" al lui Woody Allen, "Burn after reading" al fraţilor Ethan şi Joel Coen, "The Wrestler" cu scenariul scris de Robert Siegel şi cu "The Visitor" (Tom McCarthy).

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost acordat de scenariştii americani filmului "Slumdog Millionaire", care a mai câştigat de la lansare patru trofee la Globul de Aur 2009 şi mai are nominalizări la Bafta (11) şi la Oscar (10). Coproducţie Hollywood-Bollywood, comic şi romantic în egală măsură, "Slumdog Millionaire" prezintă povestea unui tânăr indian intrat într-un concurs de cultură generală pentru a-şi impresiona prietena. Celelalte filme care au concurat cu "Slumdog" în cursa pentru premiul Writers Guild au fost "The Curious Case of Benjamin Button", "The Dark Knight", "Frost/Nixon" şi "Doubt".

Filmul "Waltz with Bashir" a câştigat trofeul la categoria "Cel mai bun scenariu al unui film documentar". Pelicula israeliană a câştigat deja Globul de Aur 2009 pentru cel mai bun film străin.

Alte categorii premiate la Writers Guild Awards sunt cele pentru seriale de televiziune, la categoria serial dramatic marele câştigător fiind "Mad Men", iar la comedie "30 Rock". Premiul pentru "Comedy Variety Series" (Talk Show) a fost câştigat anul acesta de "Saturday Night Live", iar "Cel mai bun scenariu al unui joc video" a fost desemnat cel al "Star Wars: The Force Unleashed".

Premiile Writers Guild Awards sunt acordate, anual, în urma votului scenariştilor americani de film, televiziune şi din alte domenii ale industriei media. Anul acesta, premiile au fost decernate în două ceremonii simultane, la Hyatt Regency Century Plaza Hotel din Los Angeles şi la Hudson Theatre din New York. 

Mai multe articole despre:
Oscar media serial