MENIU

Mii de elevi vasluieni vor învăţa în spaţii improvizate

Foto: RTV

Mii de elevi vasluieni din 15 şcoli din mediul rural vor fi nevoiţi să înveţe în spaţii improprii, în săli de clasă amenajate în cămine culturale, magazine săteşti, dispensare medicale sau în locuinţe închiriate, deoarece lucrările de construcţii la şcoli nu au putut fi finalizate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, situaţia cea mai critică se regăseşte la Şcoala Vladia, comuna Dragomireşti, unde aproape 700 de elevi vor învăţa în sălile căminelor culturale din Vladia şi Dragomireşti şi în mai multe locuinţe închiriate.

"Împreună cu primarii am căutat să găsim o soluţie, astfel încât elevii să aibă unde să îşi desfăşoare cursurile. Ei vor fi dispersaţi în ambele localităţi, Vladia şi Dragomireşti, în diferite locaţii, cămine culturale şi locuinţe închiriate de la persoane fizice, unde am încercat să improvizăm săli de clasă. Şcoala Vladia se află în construcţie, este aproape gata, pentru finalizarea lucrărilor fiind necesară suma de 400.000 lei", a declarat joi inspectorul general al ISJ Vaslui, Vasile Marciuc.

Acesta a precizat că la cinci unităţi şcolare, din localităţile Băcani, Vladia, Ciocani, Epureni şi Hoceni, lucrările de construcţii sunt avansate şi pentru a putea fi finalizate este necesară suma de 1.550.000 lei.
Mai multe articole despre:
elevi Ministerul Educaţiei an şcolar clasă