MENIU

Mihnea Ionescu (lider galerie, Dinamo): Doar prefectul ne poate interzice prezenţa pe alte stadioane

Foto: romanianultras.net

Suporterii Stelei se tem că măsura LPF, ca deplasările galeriilor să fie independente de cluburi, va conduce la escaladarea violenţelor. Cei ai lui Dinamo susţin că se finanţează singuri, de cinci ani.

Decizia LPF, ca galeriile să nu mai fie susţinute de cluburi la meciurile din deplasare, exonerează practic echipele de fotbal de la plata eventualelor daune provocate de suporteri, în timp ce prezenţa fanilor echipei oaspete pe stadionul formaţiei adverse este prea puţin îngrădită.

Mihnea Ionescu, liderul galeriei Dinamo, a declarat pentru REALITATEA.NET că susţinătorii "câinilor" sunt prea puţin afectaţi de această măsură: "Galeria noastră se deplasează de cel puţin cinci ani prin susţinere financiară proprie, cheltuielile aferente fiind plătite de suporteri la începutul anului. Ne vom cumpăra singuri bilete, această decizie nu ne împiedică să mergem în ţară, fiindcă nici Mitică Dragomir, nici Poliţia, nici Jandarmeria, nu ne pot interzice acest lucru. Singur, prefectul judeţului are acest drept, iar asta pe baza unor analize amănunţite, din care să reiasă că reprezentăm un pericol public. Aşa se întâmplă în Italia, unde suporterii Romei n-au voie să meargă la Florenţa sau ai Cataniei să se deplaseze spre Palermo. Iar dacă se va întâmpla ca sezonul trecut, la Braşov, când ni s-au cerut pentru bilete la peluză, preţuri de lojă, vom sesiza Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului".

În ceea ce-i priveşte pe suporterii stelişti, aceştia se tem de faptul că hotărârea va duce la propagarea violenţei. Asta din cauză că, atât timp cât galeriile oaspeţilor nu se vor mai deplasa organizat, escortate de jandarmerie, sunt mari şanse sa se ia la bătaie, pe drumul spre stadion, cu susţinătorii gazdelor.

Mai multe articole despre:
LPF Mitică Dragomir Mihnea Ionescu