MENIU

Mihnea Constantinescu a primit avizul parlamentarilor pentru a deveni ambasador la Chişinău

Foto: zing.ro

Mihnea Constantinescu a primit miercuri seară, cu unanimitate de voturi, avizul pentru postul de ambasador la Chişinău, după o audiere care a durat ceva mai mult de o oră în faţa comisiilor reunite de politică externă ale Parlamentului.

Constantinescu a spus că are speranţa că relaţiile diplomatice normale cu Chişinăul vor fi reînnodate. El a mai precizat că decizia autorităţilor moldovene de a-l declara persona non grata pe ambasadorul român la Chişinău, Filip Teodorescu, nu are nicio legătură cu realitatea şi nici cu valorile europene.

La şedinţa de audiere a lui Mihnea Constantinescu a participat şi fostul său şef, Călin Popescu Tăriceanu.

Mihnea Constantinescu a lucrat cu Petre Roman în perioada în care acesta a fost prim-ministru, apoi a fost adus în MAE de Adrian Severin şi a rămas în minister până când a devenit şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, rămânând în această funcţie şi după ce Tăriceanu a devenit prim-ministru.

Ambasadorul român în R. Moldova Filip Teodorescu a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chişinău, unde i s-a înmânat o notă prin care este informat că din cauza "unor acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică" el şi Ioan Gaborean, ministru-consilier al Ambasadei, sunt declaraţi personae non gratae.