MENIU

Mihai Stoica: Dacă am lua titlul, ar fi o minune

Foto: NewsIn

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, duminică, după victoria în faţa lui Dinamo, că roş-albii rămân în continuare favoriţi la câştigarea campionatului, deoarece echipa sa are un program "înfiorător" în ultimele două etape.

"Îi felicit pe băieţi din toată inima pentru că au făcut multă lume fericită. Nu cred că le-am dat nicio şansă celor de la Dinamo. Am reuşit matematic să ne asigurăm un loc pe podium şi am obţinut deja o performanţă superbă. Ar fi o mare dezamăgire să pierdem locul 2, iar dacă am lua titlul, ar fi o minune. Orice este posibil şi cred că acest final de campionat este pe placul tuturor microbiştilor", a spus Stoica.

Oficialul ialomiţenilor consideră că, în ciuda victoriei Unirii, tot Dinamo este favorită la titlu: "Am făcut un joc excepţional, jucătorii au fost determinaţi şi au arătat că vor să îşi schimbe vieţile. Am câştigat un meci de care ne-a fost teamă. Cred că Dinamo este în continuare favorită datorită programului. Sunt foarte fericit că această echipa senzaţională a reuşit să bată de două ori o formaţie care nu concepe să piardă titlul. A fost mai uşor pentru noi să pregătim acest meci, pentru că şi declaraţiile lor ne-au montat în plus".

Stoica a mai spus că partida cu FC Timişoara, din etapa viitoare, este mult mai dificilă decât cea cu Dinamo: "Suntem pe primul loc, dar mai avem două meciuri, dintre care primul e înfiorător de greu. Vom juca cu o echipă care e practic invincibilă, deoarece a pierdut doar un meci acasă. Va fi foarte greu, mai ales că am pierdut jucători importanţi cu Dinamo. Mergem să jucăm o partidă poate mult mai tensionată decât aceasta, împotriva unei echipe pe care o cred mai bună decât Dinamo".

Stoica s-a arătat indignat de criticile dinavomiştilor la adresa prestaţiei brigăzii de arbitri: "Este inimaginabil dacă ei au acuzat arbitrajul. Doamne, Doamne, pe ce lume trăim? Putem să sfidăm bunul simţ şi să discutăm de arbitraj? E incredibil ceea ce fac. E greu să accepţi o înfrângere, dar după acest joc, nu poţi să te legi de arbitraj".

Oficialul nu ştie dacă îl va putea păstra pe autorul golului victoriei şi din vară, când îi expiră împrumutul de la Sportul Studenţesc: "Dacian Varga a devenit acum idolul meu, dar nu ştiu dacă putem să îl păstrăm şi de acum încolo. Mă bucur pentru el, chiar dacă era un jucător pe care mulţi nu l-au înţeles. Cred că nu au reuşit să îi afle PIN-ul, iar acesta era simplu: 1-2-3-4".

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Unirea Urziceni, a trecut, duminică, pe teren propriu, de Dinamo, scor 1-0, în derby-ul etapei a 32-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, Unirea Urziceni a trecut pe primul loc în clasamentul Ligii I, cu 66 de puncte, depăşind-o pe Dinamo, care a coborât pe locul secund, la un punct în spatele ialomiţenilor, cu doar două etape înainte de finalul campionatului. În ultimele jocuri, Dinamo va întâlni FC Braşov (a) şi FC Argeş (d), în timp ce Unirea va evolua cu FC Timişoara (d) şi Steaua (a).
Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Unirea Urziceni Mihai Stoica