MENIU

Mihai Şeitan: Numai pensiile mai mari de 10.000 de lei vor fi recalculate

Foto: media2.gruprc.ro

Numai pensiile mai mari de 10.000 de lei vor fi recalculate şi ar putea ajunge la o treime din valoarea actuală - a precizat marţi seară la emisiunea DA sau NU consilierul premierului pe probleme sociale Mihai Şeitan.

În jur de 9.000 de persoane beneficiază de astfel de pensii.

Reprezentanţii PSD şi PNL consideră că legea unică a pensiilor nu va intra în vigoare sub forma prezentată de consilierul premierului.

"Vorbeşte în numele premierului, înţeleg. Coaliţia nu s-a pronunţat. În ceea ce priveşte hotărârea, la Coaliţie nu s-a luat această hotărâre din ştiinţa mea", a declarat Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD.

"Este exclusiv, dar exclusiv, campanie electorală. Sunt promisiuni aşternute pe hârtie de domnul Boc, eu nu cred că se va putea vreodată în România ca cei care au un drept, o pensie să fie diminuat", a spus Relu Fenechiu.

Magistraţii, poliţiştii, militarii, parlamentarii, funcţionarii parlamentari şi cei din instanţe sau Parchete, precum şi personalul diplomatic au pensii calculate după legi speciale. În prezent sunt 200.000 de români care primesc pensii speciale. Cea mai mare astfel de pensie este de aproximativ 32.000 de lei şi este primită de un magistrat.

Mai multe articole despre:
consilier euro pensii premier recalculare Mihai Şeitan