MENIU

Midtjylland i-a reziliat contractul portarului Arek Onyszko, după ce acesta a scris în autobiografie că urăşte homosexualii

Foto: http://images.fyens.dk

Formaţia daneză de primă ligă FC Midtjylland, unde este legitimat şi jucătorul român George Florescu, i-a reziliat contractul portarului Arek Onyszko, după ce acesta a scris în autobiografia sa că îi urăşte pe homosexuali.

Fostul internaţional polonez în vârstă de 35 de ani a fost criticat de clubul danez pentru că a decis să-şi scrie autobiografia, în loc să se concentreze asupra carierei de fotbalist. Onyszko a scris în carte că îi urăşte pe homosexuali şi este un admirator al bandei de motociclişti "Hells Angels" (n.r. Îngerii iadului).

"Clubul a decis luni să-i rezilieze imediat contractul portarului Arek Onyszko. Am crezut că în vară i-am oferit o nouă şansă, l-am ajutat când a avut probleme, dar acum ne-a înşelat încrederea. Ne-a dat impresia că a renunţat la scrierea autobiografiei, iar oficialii grupării nu au ştiut până în prezent că aceasta va fi publicată. Ceea ce este scris în carte este incompatibil cu valorile clubului şi ale suporterilor noştri", se arată într-un comunicat al grupării daneze.

Onyszko, unul dintre cei mai buni portari din campionatul danez în ultimul deceniu, a fost dat afară de la Odense în luna iunie, după ce a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru că şi-a bătut fosta soţie. Autorităţile au decis că el poate să joace în continuare fotbal, dar trebuie să poarte la gleznă un dispozitiv de urmărire prin satelit.
Mai multe articole despre:
homosexuali contract reziliere autobiografie