MENIU

Meteorologul Viorica Dima: Avem o toamnă călduroasă şi cu precipitaţii puţine, primii fulgi vin în noiembrie

Foto: gradinamea.ro

Toamna acestui an aduce temperaturi uşor mai ridicate în partea de sud-est a ţării, peste 25 de grade şi 20 în noiembrie, cel puţin la începutul lunii. În rest regimul termic rămâne normal.

Ploile vor fi ceva mai abundente doar la nivel local în vestul, centrul şi nordul ţării. În restul regiunilor, regimul pluviometric se anunţă normal. Luna octombrie este oricum una din cele mai sărace în precipitaţii, iar partea a doua a lui noiembrie deja ne duce cu gândul la primii fulgi de zăpadă.

Weekend perfect de toamnă

Meteorologii au anunţat vreme destul de plăcută la sfârşitul săptămânii, deşi temperaturile estivale din zilele precedente au devenit treptat o amintire.

Încă de vineri în Moldova a pătruns aer rece dinspre Rusia, maximele au scăzut simţitor faţă de joi, doar 18-19 grade Celsius mai aşteptăm în Bucovina, iar ploile - cei drept salbe şi puţine - îşi fac şi ele apariţia, ne avertizează meteorologul Realitatea TV, Viorica Dima.

Locuitorii ar trebui să umble puţin la garderoba de toamnă, nu se întrevede curând vreo încălzire serioasă.

Sâmbătă şi duminică şi aici, în Câmpia Română, mercurul a coborât cu 4 -5 grade în termometre, spre 24- 25, deşi vremea a redevit frumoasă ca aspect. În vest ploile nu au ajuns, aici s-a menţinut timp frumos, cu 25-26 de grade în fiecare zi de weekend.