MENIU

Metallica şi Run-DMC au fost incluse în Rock and Roll Hall of Fame

Foto: www.foodpoisonblog.com

Metallica şi trupa rap Run-DMC au fost incluse, sâmbătă seara, în Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, panteonul muzical creat de americani în cinstea valorilor muzicale.

Maeştrii de ceremonii la eveniment au fost basistul Flea, de la Red Hot Chili Peppers, şi Eminem, potrivit NewsIn.

Şase foşti şi actuali membri ai Metallica au apărut împreună pe scenă în seara de gală. Este vorba despre Jason Newsted (aflat alături de formaţie pentru prima oară, în ultimii opt ani), James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo, precum şi tatăl fostului basist Cliff Burton - decedat în 1986.

"Rock and roll-ul este despre posibilităţi. Uitaţi-vă la noi. Metallica este în Rock and Roll Hall of Fame! Puteţi să credeţi asta?", a spus Ulrich.

Referindu-se la Run DMC, Eminem a avut numei cuvinte de laudă. "Două pupitre de mixaj şi un microfon, atât le-a trebuit pentru a schimba lumea", a spus el despre trupa cunoscută în special pentru hit-ul "Walk This Way", cântată (şi) alături de rocker-ii de la Aerosmith.

Cei de la Run-DMC nu au concertat în cadrul ceremoniei, pentru a-şi păstra promisiunea că nu vor mai cânta live niciodată, de la moartea lui DJ Jason "Jam Master Jay" Mizell, rămasă un mister până azi.

Criterul minim pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame este ca trupa sau artistul să aibă cel puţin 25 de ani de la lansarea primului disc oficial. De selectarea şi evaluarea candidaturilor se ocupă un grup de 500 de "experţi în rock", iar acceptarea în galeria legendelor se oficializează prin expunerea unei imagini în muzeul dedicat din Cleveland, Ohio. 
Mai multe articole despre:
Metallica Aerosmith