MENIU

Mersul la cumpărături, un coşmar pentru mai bine de jumătate dintre români, potrivit statisticilor

Foto: RTV

Mersul la cumpărături te relaxează, spune o vorbă. Este, însă, un coşmar pentru mai bine de jumătate dintre români, spun statisticile. Românii se plâng că au plătit cel puţin o dată pentru un produs defect sau un serviciu care s-a dovedit de slabă calitate. Studiul a fost realizat de Gallup.

Românii se plâng că, după ce au fost înşelaţi, au întâmpinat mari greutăţi atunci când au încercat să-şi recupeze pierderea de la comercianţi. Este cazul a 47% dintre cei intervievaţi.

Când merg să cumpere produse din magazine, românii se tem cel mai tare de lucrurile periculoase şi cele cu defecte.

Aproape 70% susţin că le este teamă de clauzele înşelătoare, iar 51% de serviciile de credit şi împrumut. Tinerii sub 25 de ani au păţit-o de cele mai multe ori. Asta în ciuda faptului că sunt bine informaţi. Studiul a fost realizat în luna aprilie, pe un eşantion naţional de 4200 de persoane de peste 18 ani.

Chiar dacă se confruntă cu foarte multe cazuri reale, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului primesc şi reclamaţii cel puţin ciudate.

De exemplu, un brăilean a reclamat faptul că s-a îmbătat prea repede de la bere. Iar o femeie din Capitală s-a plâns de... soare, care era prea puternic şi o deranja. Altcineva a fost nemulţumit că vitrina magazinului în care voia să intre a fost spălată şi, din această cauză, nu a observat-o şi a intrat în ea.

Mai multe articole despre:
cumpărături studiu magazin coşmar